Idegran

Idegran är också känd som en vintergrön häck. Detta innebär att denna växt inte tappar löv, inte ens på vintern. Med andra häckar, till exempel en bokhäck, är detta en vanlig och irriterande nackdel. Lövfällande häckar ger ingen avskildhet alls på vintern. Detta gör att alla kan se din trädgård.

Men lövfällande häckar erbjuder en annan nackdel. Allt detta löv som de tappar måste också saneras. Om du fortfarande vill hålla din trädgård snygg, kommer denna irriterande uppgift ofta tillbaka. En idegran kräver lite underhåll, eftersom denna häck förblir grön. Både integritet och enkel underhåll är stora och ofta hörda fördelar med idegranen.

Torktålig idegran

De senaste åren har vi märkt att somrarna blir varmare och torrare. Detta är katastrofalt för många växter. Det ser man tydligt i gatubilden. Många häckar har torkat helt eller delvis.

En idegran klarar torka ganska bra. Idegranen föredrar till och med detta framför för mycket regn. Det gör att en idegranshäck tål torka bättre i jämförelse med andra häcktyper. Detta gör den till en mycket lämplig häckväxt, som även kan överleva varma, torra somrar.

Idegran som en långsamväxande häck

En idegran liknar ibland ett barrträd, men tillhör officiellt barrväxterna. Det är ett speciellt barrträd. Taxus baccata karakteriseras också som en långsamväxande växt. Denna växt växer normalt bara 15 centimeter på ett år. Normala barrträd växer dubbelt så snabbt, som Thuja. De behöver därför också beskäras oftare än idegranen.

Om ett vanligt barrträd inte beskärs i tid blir det brunt i mitten. Detta beror på att de inre nålarna inte längre får solljus. Att skära ner är inte ett alternativ med vanliga barrträd. De bruna nålarna är döda, så de kan inte längre bli gröna. En häck av normala barrträd blir bredare och bredare som ett resultat. Ett vanligt barrträd som inte beskärs på några år når en bredd på en meter.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *