Gluta frön

De godaste grönsakerna och örterna får du från din egen trädgård. Men visste du att de växer bra i krukor och korgar? Hur man planterar örter i krukor.
Konserverade örter
Du kan börja så här på våren. Men du kan också köpa små plantor och fortsätta växa. Se till att det finns ett hål i botten av grytan. Utan hål kommer växten att drunkna.
kolväte
Man börjar alltid med ett väteemissionsskikt. Dessa granulat säkerställer dränering, men håller också kvar vatten för att förhindra att komposten torkar ut.
DCM krukkompost för grönsaker och örter
Välj sedan lämplig krukkompost. Överväg till exempel DCM-krukkompost för grönsaker och örter. Örter och grönsaker är mycket hårda mot marken. De ska till exempel kunna växa bra och bli starka och friska växter, men växterna ska såklart också vara läckra.
Näringsämnen i krukjord
DCM krukjord innehåller organiska näringsämnen. Dessutom innehåller krukjorden även kalk från tång, vilket gör att plantan kan ta upp tillräckligt med näring. Slutligen innehåller den också spårämnen. Dessa är ytterligare vitaminer för växter.
stänk
Strö hydrogranulat på grytan eller korgen. Dessa granulat ser till att vattnet fördelas jämnare. Se videon för mer information.
Solkraft
Grönsaker och örter föredrar soliga platser. Ju mer sol, desto bättre. Glöm inte att vattna växterna även om det regnar!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *